GOLDWING NYTT

Goldwing først, deretter førerkort

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det går fint an å starte mc-livet på en utradisjonell måte. Det kan Thor Arne Bärnholdt-Olsen (55) skrive under på.

Det har sine forklaringer at sarpingen har sittet og ventet på at kjøreskolene i Østfold skulle sesongåpne for mc-opplæring. Samtidig som en nyinnkjøpt Goldwing GL1800 står pent innpakket i garasjen.

– Kona og jeg har hatt bobil i ti år. Gjennom disse årene har vi reist mye, også i utlandet. Det finnes mange fine småveier å ta nedover Europa. Mange av disse egner seg bedre for tohjulinger enn bil. Dermed kom diskusjonen inn på motorsykkel. Kona, Hilde (56) har i et tidligere liv sittet mye bakpå en Goldwing, og var like interessert som meg da tanken først kom på bordet, forteller Bärnholdt-Olsen til Goldwing Nytt.

Godt oppmuntret av sønnen, Daniel (33), som selv er mc-kjører, ble det planlagt et snarlig innkjøp av en Goldwing i fjor høst. Begrunnelsen var at kanskje syklene var litt rimeligere på slutten av sesongen. Dessuten ville han kjøpe fra en forhandler, for sikkerhets skyld.

– Jeg er ikke laget verken for fart eller spenning, i følge noen av gutta på jobben, så en god touring sykkel var hva jeg trengte. Jeg kjente litt til Goldwing fra før, og bestemte meg for at skulle det bli mc, måtte det bli Goldwing. Sønnen lovte allerede før vi kjøpte at han kunne overta den (vederlagsfritt) om jeg skulle ombestemme meg, så den saken var grei. Han ble med ned til Lillerolf i Arendal i september 2020, og jeg endte selvfølgelig opp med en snasen utgave av arten Goldwing. En 2010 modell GL 1800. Etter at guttungen hadde tatt seg en liten prøvetur, var han helt overbevist, så da var handelen i orden, innrømmer Thor Arne.

Eieren har hatt problemer med hofta i mange år. I vinter fikk han byttet ut den, og er nå veldig motivert for opptrening, med tanke på det som venter i andre enden.

Han har allerede investert i en lavere midtstøtte, slik at han kan få den i parkeringsmodus uten å bruke altfor mye krefter. Han kan rygge seg på.

Når corona tillater at kjøreskolene for mc-opplæring åpner for sesongen  er Thor Arne på plass for å få de nødvendige timene før oppkjøring. I mellomtiden øvelseskjører han med sønnen.

– Første ordentlige turen går tilbake til Lillerolf, kanskje i mai, for stell før sesongen starter. Det gledes, bekrefter Thor Arne Bärnholdt-Olsen.

Legg igjen en kommentar

Logg inn for GWCN medlemmer